Projekt címe: Adaptív kezelési rendszer és eszközök kifejlesztése a klinikai állapot, az interaktív utánkövetés és az egyénre szabott korai diagnosztikus jegyek elemzése és feldolgozása alapján kialakított prevenciós programban

Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.7-15-2016-00636

Kedvezményezett neve: MEDIX Orvosi Szolgáltató és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Támogatási összege: 48 538 193Ft

Támogatás mértéke: 62,33 %

Projekt megvalósításának kezdete: 2016.09.01.

Projekt fizikai befejezése: 2018.08.31

Megvalósítási helyszín: 5700 Gyula, Híd utca 4.

Eredmény: Mobilan telepíthető a transzkután gáz- és moduláris kiegészítő terápia megvalósítására alkalmas integrált biztonságos és ergonomikus kezelőeszköz ”angiocarb” prototípusa, mely alkalmas terápiás és prevenciós alkalmazási célokra.

A pályázat célja egy biztonságos és a felhasználó számára ergonomikus kezelőeszköz prototípusának kialakítása, mely technikai újdonságokat és biztonsági elemeket egyaránt tartalmaz és alkalmas a napi rutin szerinti használatra. Az eszközzel szemben támasztott követelmények: kiegészítő orvosi és moduláris relaxációs közérzetjavító terápia, higiénia, egyszerű kezelő felületek, személyre szabhatóság, és természeti mofetta-jellegű hatás lokálisan telepíthető változata, maximális kezelési biztonság és használhatóság mellett. Az ergonomikus formát ipari formatervező a célcsoportokra és feladatra optimalizálta.

A vezérlő szoftver tervezése, elektronika hardver integrált megvalósítása során az elektronikai vezérlőrendszer alkalmas a korszerű internet alapú infokommunikációra, adatgyűjtésre és távfelügyeletre. Jelentősége a klinikai és az alternatív kiegészítő terápiás lehetőségek eredményének nyomon-követésére és lehetőségeinek komplex vizsgálatára.

Az alkalmazás használata egyrészt egy új terápiás területet fed le, másrészt a népegészségügyi programokhoz kapcsolódóan adhat megelőző és a preventív medicina területén jelentős előrelépést. A prototípus kifejlesztése lehetőséget ad egyrészt a terápiás célokhoz kapcsolódó klinikai teljesítőképesség és biztonságosság további igazolására, és ezáltal piacképes terápiás eszközzé történő minősítéséhez.

A vállalkozás egészségfejlesztési vagy gyógyszerkutatási programjainak keretein belül egyrészt lehetőség nyílik: a tudományos célokra történő adatgyűjtés, az újabb terápiás területek kutatására, majd konferenciákon és tudományos fórumokon történő bemutatására; másrészt az orvosi partnerhálózat elindítása mellett a terápiás és a kiegészítő alkalmazások további bevételi lehetőségeket nyitnak meg az eladási illetve a kutatási célú hasznosítás tekintetében is. Mindez kiegészülhet olyan prevenciós programokban való részvétellel melyek célja illeszkedik a népegészségügyi megelőzési programokhoz.